Ajete Kërqeli

Bashkëthemeluese, Shtatëmbëdhjetë

Gjithkund në botë, arti dhe kultura po përdoren për të krijuar hapësira ku njerëzit mund të përfshihen në dialog publik dhe të përpiqen të ndërtojnë atë ndjenjën e përkatjes. Është shumë e rëndësishme, sidomos për revitalizimin e komunitetit, për të rritur aktivizmin qytetar dh pë të thyer apatinë e qytetarëve.

About Ajete

Ajete Kërqeli is the co-founder of Shtatëmbëdhjetë, a project space in Prishtina Kosovo that Kërqeli opened with friend Nita Zeqiri in early 2019. Their mission with Shtatëmbëdhjetë is to provide a free and nurturing space for young people in Prishtina to go to work, hang out and engage in open discussion around ‘taboo’ topics, which otherwise go unaddressed. At the core of Shtatëmbëdhjetë is the belief that art can be used to increase civic awareness and activism, and motivate social change.