Jeta Berisha

Feministe // Aktiviste

E mbaj mend ish i dashuri im, kur i kam treguar se çfarë më kishte ndodhur, ai tha, ‘çfarë ke pasur veshur? Ndoshta e ke merituar.’ Unë isha e re atëherë dhe nuk flisja me askënd sepse frikësohesha nga kultura paragjykuese këtu. Frikësohesha se njerëzit nuk do të më mbështesnin apo nuk do të më ndihmonin. Por unë e tregova historinë time sepse është pjesë e jetës sime, edhe unë nuk kam bërë asgjë gabim. Njerëzit duhet të dinë se çfarë po ndodh, kështu që unë kam folur hapur. Nuk kam qarë atë ditë. Nuk kam qarë fare.

About Jeta

In 2018, as allegations of sexual harassment on university campuses resulted in demonstrations in Prishtina, Jeta Berisha, a feminist and activist and researcher working to combat harassment and the underreporting of harassment on campus, shared her personal story before a crowd of protesters, onlookers and media. Berisha, who is 26-years-old, has been a vocal advocate for victims of sexual harassment, and was the subject of both praise and backlash after coming forward to share her story.