Lendita Zeqiraj

Regjisore // skenariste

Filmi im i parë shkoi në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në 2002. Atë kohë, aplikimet duhet t’i inçzonim me video kasetë ose t’i shkruanim me dorë. Mua më është dashur t’i thërras dhe t’iu shkruaj të gjitha festivaleve dhe t’iu kërkoj ta fusin Kosovën në listën e vendeve aplikuese. Edhe tani, shumë festivale nuk e kanë Kosovën në listën e tyre. Karakteri im është kështu. Unë nuk pranoj jo. Nëse mendoj se diçka është e drejtë, do ta bëjë pavarësisht se sa punë të madhe kërkon.

About Lendita

Lendita Zeqiraj is an award-winning director and screenwriter who captured critics attention with the release of two acclaimed narrative short films, “Balcony” and “Fence”. The shorts, both shot in uncut, single-takes, depict uninhibited moments of human interaction in ways rarely seen on the big screen. In 2019, Zeqiraj became the first in a wave of female filmmakers in Kosovo to complete her feature length film, Aga’s House, which will make its world premiere at Karlovy International film festival in late June.