Lola Sylaj

Haveit Performance/Protest Group

Ne ndjehemi të sigurta me njëra-tjetrën, prandaj e bëjmë këtë. Por ne nuk jemi të sigurta këtu dhe nuk mund të shtiremi që jemi. Në art, është e rëndësishme të jesh e sinqertë. Është shumë e vështire të jesh kreativ kur jeton në një vend ku nuk përmbushen nevojat e tua bazike.

About Lola

Lola Sylaj is a founding member of Haveit collective, a group made up of four artists (two pairs of sisters) that came together in 2011 after a woman was murdered by her ex-husband in broad daylight. Frustrated by the lack of attention and outrage in response to violence against women and marginalized communities, HaveIt stages acts of performance art in public spaces to call attention to social issues plaguing Kosovar society.