Mimoza Kusari

Deputete // Presidente e Partisë Alternativa

Unë isha në politikë kur linda djalin tim të dytë, dhe ai ishte me mua për një vit pasi e ushqeja me gji. Unë refuzoja ta lija në shtëpi dhe t’ia ndërpreja ushqimin, refuzoja të ndërpreja karrierën time. Kështu që vendosa t’i bëja të dyja. Nuk ishte e lehtë, por unë dua që femrat të jenë në politikë edhe nëse janë duke ushqyer me gji, edhe nëse kanë fëmijë të vegjël.

About Mimoza

Mimoza Kusari was the first (and only) woman to serve as mayor of a municipality in Kosovo, when she was elected Mayor of Gjakova in 2013. Now a member of parliament, and leader of the Alternativa Party, Kusari has fought for the inclusion of women in politics. “It’s necessary to have women in politics everywhere around the world,” said Kusari. “Not women who want to behave like, act or imitate another man, women who are mothers, single, they are married, widows. There needs to be a mosaic representing who we are.”