Nita Zeqiri

Bashkëthemeluese, Shtatëmbëdhjetë

Projektet tona synojnë zhvillimin e mendimit kritik tek të rinjët dhe krijimin e një mundësie që zërat e tyre të dëgjohen.

About Nita

Nita Zeqiri is the co-founder of Shtatëmbëdhjetë, a project space in Prishtina Kosovo that Kërqeli opened with friendAjete Kërqeli in early 2019. Their mission with Shtatëmbëdhjetë is to provide a free and nurturing space for young people in Prishtina to go to work, hang out and engage in open discussion around ‘taboo’ topics, which otherwise go unaddressed. At the core of Shtatëmbëdhjetë is the belief that art can be used to increase civic awareness and activism, and motivate social change.