Rozafa Kelmendi

Advocate

Lufta për barazi gjinore është betejë e zemrave dhe mendjeve. Ka ende shumë fusha që janë të dominuara nga gjinia mashkullore, por ne kemi kaq shumë kampionë që po lëvizin kufijtë dhe po thejnë pengesat ekzistuese duke i treguar shoqërisë që gratë përkasin gjitkund. Ne përkasim në majat e maleve, ne ngrisim flamurin tonë në gara ndërkombëtare.

About Rozafa

Originally from Peja, Rozafa Kelmendi is an advocate who works to empower vulnerable women in Kosovo through the implementation of programs that work to provide pathways to financial independence and emotional well-being. “I owe so much to the strong women who inspired me as a girl, but also to the previous generation of women that paved the road for us today,” said Kelmendi. “We stand on the shoulders of giants.”