Saranda Bogujevci

Deputete

Edhe si fëmijë, kam luftar shumë që njerëzit të mos më shohin me keqardhje. Familja ime nuk e meriton atë. Nëna ime, e cila më rriti dhe të cilën e humba gjatë luftës, nuk e meriton atë. Njerëzit ndjehen keq, dhe unë ende ndihem keq kur ndëgjoj ndonjë histori të tmerrshme, pikëlluese. Por keqardhja është dicka tjetër. Fatkeqësisht, shumicën e kohës njerëzit i shohin me keqardhje, dhe njerëzit me të vërtetë do duhej të shiheshin dhe trajtoheshin me dinjitet.

About Saranda

In the years leading up to NATO intervention in Kosovo, Saranda Bogujevci and her family sought refuge in Sweden, but after a year and a half living abroad, the Bogujevci family was sent back to Kosovo. On March 28, 1999, they became the targets of a massacre in which 14 family members were killed. Bogujevci, who was 13 at the time, was one of only four survivors. Although it’s not getting easier, Bogujevci said she will continue to share her family’s story to initiate meaningful conversations about the treatment of refugees in present-day. She is currently serving as a member of Kosovo’s parliament.