Tringa Sadiku

Gitariste Klasike

E kam pasur një koncert kohët e fundit, dhe një prej anëtarëve të audiencës më tha, 'Kjo është hera e parë që po shoh një gitariste femër, dhe më bën me të vërtetë të lumtur të të shoh.' Me të vërtetë po më falenderonte për këtë; vetëm sepse i rashë gitarës përpara njerëzve kosovarë.

About Tringa

Tringa Sadiku is a classical guitarist who was born and raised in Mitrovica in the months following the end of conflict in Kosovo. Despite her mother having grown up on the north side of the city, Tringa didn’t cross the bridge until she was 17-years-old and an opportunity presented itself through Mitrovica Rock School, a program that brings Albanian and Serb teenagers together to write and perform rock music. “This is maybe the best thing that has happened in Mitrovica; young people trying to not see the divided parts, but trying to bring together our city through music,” said Sadiku.