Vasfije Krasniqi Goodman

E Mbijetuar // Advocate for Survivors of Rape and War Crimes

Gjithmonë do të jem zë për të mbijetuarit. Shumë është e rëndësishme t'i ndajmë historitë tona dhe të dëgjohemi. Ajo që na ka ndodhur nuk është faji ynë, dhe nëse nuk flasim për këtë krim, do mbetet krim i heshtur jo vetëm në Kosovë, por anembanë botës. Ne nuk duam keqardhje. Jemi qenie normale njerëzore, ne vetëm e kemi sprovuar luftën më tepër se shumica.

About Vasfije

Vasfije Krasniqi Goodman is the first woman in to Kosovo to speak openly about being raped during the war in Kosovo in 1999. 20 years after the event that took place when she was 16, Kraniqi returned to the spot of her assault and spoke publicly, detailing the devastating impact the event had on her life, and calling for justice for survivors of war crimes in Kosovo and across the globe. “I will always stand in solidarity with survivors around the world. I want them to know they are not alone and together we are stronger,” said Krasniqi. “Most people praise and respect me. I hope all survivors get this kind of respect when they decide to share.”